Lan-kabels, foto Shutterstock

Verzameling

Alle informatie uit sensoren kan in databases opgeslagen en gekoppeld worden met teelt prestaties. Omdat in principe de teelt niet wordt beïnvloed door buiten condities is het mogelijk om resultaten van verschillende periodes en locaties met elkaar te vergelijken. Dit is één van de grote voordelen van Vertical Farm-systemen. Door dit met slimme rekenregels te doen kan in korte tijd heel veel worden geleerd over welke behandelingen het beste rendement geven. De technologie van datamanagement en kunstmatige intelligentie kan de teelt in Vertical Farmin een versnelling geven ten opzichte van kasteelt. Deze technologie komt niet uit de tuinbouw, maar uit de informatietechnologie. Toepassing kan de teelt in Vertical Farm bevorderen.

De ontwikkeling van deze datamanagement en analysetechnieken is een nieuw werkgebied, waarvoor veel kennis vanuit de informatietechnologie nodig is. Deze moet slim worden gecombineerd met groene kennis.

Verwerking

De verwerking van data van meerdere Vertical Farms zal in netwerken van computers plaatsvinden. Naast het leveren van de Vertical Farm zal dit vorm van dienstverlening worden als een onderdeel van de business modellen van Vertical Farm-leveranciers.  De kracht van deze dienstverlening zal toenemen met het aantal Vertical Farms dat data voor deze vorm van dienstverlening zullen leveren.

Meer informatie

 

High Tech Horticulture