Dit is een site in aanbouw, in de loop van de tijd zullen meer kruiden worden toegevoegd. Kijk voor uitgebreidere informatie over de kruiden en hun werking bij de links.


 • Page:
  Anijs De anijsplant (Pimpinella anisum) is een plant die behoort tot de schermbloemenfamilie (Umbelliferae of  Apiaceae). De "zaden" van anijs worden gebruikt voor het aromatiseren van gerechten en kunnen daarnaast een medicinale werking hebben.

  Anijsplant • Page:
  Arnica Valkruid of wolverlei (Arnica montana) is een vaste plant, die behoort tot de composietenfamilie (Asteraceae). De plant komt van nature voor in de Alpen, Pyreneeën en in het oosten tot de Balkan en in het noorden tot Zuid-Scandinavië. De plant komt voor in het oosten van Nederland en in de Belgische Ardennen.

 • Page:
  Eucalyptus — De meest bekende Eucalyptusboom is de Eucalyptus globulus -de Blauwe gomboom. De Blauwe gomboom is een snelgroeiende, groenblijvende boom, die veel wordt aangeplant. Enerzijds voor de houtkap, anderzijds ook vanwege haar vermogen veel vocht aan de grond te onttrekken, waardoor moerassen droger worden en de malariamug bestreden kan worden.

 • Page:
  Gentiaan — De grote gele gentiaan of gele gentiaan (Gentiana lutea) is een vaste plant van de gentiaanfamilie (Gentianaceae). De gele gentiaan is inheems in Europese gebergten, waar ze aan te treffen is op hoogten tot 2200 meter.  In België en Nederland komt de soort niet voor.
 • Page:
  Kalmoes Kalmoes (Acorus calamus) is een vaste moerasplant uit de kalmoesfamilie. De plant heeft een stevige,  lange wortelstok met zachte wortels. De wortelstok kruipt dicht langs het grondoppervlak. Deze  produceert tot één meter lange, zwaardvormige, rechtopstaande bladeren en een alleenstaande, rechtopstaande bloemstengel. 
 • Page:
  Knoflook — Allium sativum of knoflook is een bolgewas, behorend tot de Lelie-achtigen. De plant heeft tot 60 cm lange, platte bladeren en bloeit in de zomer met een wit-groene tot roze bolvormige bloeiwijze. • Page:
  Oregano — De wilde marjolein (Origanum vulgare) is een vaste plant uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). Wilde marjolein staat in supermarkten en tuincentra beter bekend als oregano, maar wordt ook weleens palingkruid genoemd.  • Page:
  Tamme kastanje — De tamme kastanje (Castanea sativa) is een loofboom uit de napjesdragersfamilie (Fagaceae), die van nature voorkomt in het Middellandse Zeegebied.