Wat zijn Food-events?

Geen gebrek aan foodfestivals in Nederland. Gedurende de zomer kun je elk weekend wel ergens een festival bezoeken. De foodtrucks zijn booming en inmiddels niet meer weg te denken uit het festivalbeeld in Nederland. Er is een uitgebreid food assortiment op een grote diversiteit aan foodfestivals.

Waarom Food events?

Er heerst een grote hype rondom alles wat met eten en koken te maken heeft. De afwisseling van eten & drinken met muziek en entertainment in een ongedwongen sfeer, gecombineerd met diverse kleine hapjes van verschillende aanbieders maken een Food Festival geslaagd en populair.

De interesse om een carrière te starten in de restaurantbranche is daarmee ook gestegen naar ongekende hoogte. Het is een stuk laagdrempeliger en goedkoper om met een Foodtruck jouw creativiteit en kookkunsten te delen met een groot publiek. Een diversiteit aan food trucks, de een nog mooier dan de ander. Daarnaast de verscheidenheid in het aanbod van kleinere gerechtjes en drankjes. Via social media maken ze bekend waar ze staan en wanneer. Er is zelfs een Foodtruck-app waarmee je alle favoriete Foodtrucks kunt volgen. Met de komst van Foodtrucks is ook een geheel eigen community ontstaan. Het is vaak een totaal ervaring. Alles is op elkaar afgestemd. Het eten, de uitstraling, kleding en een goede dosis gezelligheid. Deze mensen maken je blij!

Hoe ziet het er in de praktijk uit en/of wat zijn voorbeelden van bedrijven?

Een grote groei aan food(truck)festivals en foodhallen waar vers, lokaal, duurzaam en ambachtelijk sleutelbegrippen zijn. Ook bieden steeds meer plaatsen thuisrestaurants en streekmarkten. Niet alleen de standaard friet-, hamburger- en kebabtenten, maar een veel groter aanbod. BBQ & Grill, insecten, healthy shakes, crépes, biologisch, sushi en ga zo maar door.

•          Villa Augustus

•          Foodhallen Amsterdam

•          Eten Op Rolletjes

•          Saskia's Huiskamer

Wie jaagt het met name aan?

Foodies, ofwel mensen die genieten van koken en eten, en die graag lezen en praten over voeding en die daar hun boterham mee gaan verdienen. Deze beweging bestaat voornamelijk uit millennials, die meer opgeleid, gezondheidsbewust, bereisd en technologisch onderlegd zijn dan voorgaande generaties.

Verder lezen:

  • Vind hier meer informatie over FoodTrucks
  • Hier lees je meer over lokale food-initiatieven.

Ga hier weer terug naar het overzicht van de thema's.

Ga verder naar Thema H: Voedselverspilling

Of ga terug naar Thema F: Webwinkels en Platforms