ziekten, plagen en onkruiden


Welkom op de Beeldenbank Gewasbescherming.
In deze bank zijn beelden en beschrijvingen te vinden van méér dan 800 ziekten, plagen en onkruiden met Nederlandse en Latijnse naam en de gewassen waarin de aantasting voorkomt. Daarnaast zijn er beelden van plantengallen, houtrotschimmels en schade door herbiciden te vinden.
De beeldenbank is tot stand gekomen op initiatief van het groene onderwijs met medewerking van Wageningen UR en Groen Kennisnet (en met Bureau Erkenningen).

Navigatie
In het linkermenu kun je een eerste keuze maken. Via overzichtspagina's per gewas, onkruidfamilie of anders kun je verder navigeren. De beeldenbank wordt regelmatig aangevuld met nieuwe items en soms worden ook complete nieuwe collecties toegevoegd.

Reacties
Heb je vragen over de beeldenbank, of over een item in de beeldenbank? Heb je suggesties? Neem contact op met de redactie.

Beelden
De afbeeldingen in de beeldenbank zijn auteursrechtelijk beschermd. Lees meer op deze pagina.

Zelfstudie

Met het programma MBOsortiment kun je zelf studeren. Als je het programma opent, zie je een lijst met lessen . Elke les bestaat uit een groep planten die horen bij het onderwerp zoals genoemd in de titel van de les. In de les zijn verschillende oefeningen beschikbaar. Meer informatie vind je in de handleiding.

Meer informatie
Veel meer actuele informatie over ziekten, plagen, onkruiden, gewasbescherming, bemesting en milieu vind je op groenkennisnet.nlApp
De beeldenbank is ook als app gratis beschikbaar:

Licentie

De wiki is gepubliceerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 4.0 Nederland licentie.       

Hiervan uitgezonderd zijn de afbeeldingen in de Beeldenbank ziekten, plagen en onkruiden. Deze zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn niet vrij te gebruiken.

Meer informatie vindt u op de pagina disclaimer en fotogebruik.

Verwijs in uw publicatie als volgt naar deze wiki

Groen Kennisnet (2021), Beeldenbank, ziekten, plagen en onkruiden. Geraadpleegd op [datum] van [https://wiki.groenkennisnet.nl/display/BEEL].

Logo Groen Kennisnet:


  

  • No labels